Eerste plaats in competitie

Het was een lange rit naar Peronnes, maar onze Eagles hadden er zin in. Na de dubbele overwinning in Duffel waren ze gretig om vandaag ook de dubbel te winnen.

De eerste wedstrijd was tegen de Pink Poodles. Deze dames zijn zeker niet te onderschatten. Onze Eagles pakten wat veel fouten, en hadden ook niet echt de refs mee, waardoor de wedstrijd nogal gelijk op ging. Na de eerste periode hadden ze een kleine voorsprong opgebouwd: 2-4.

In de tweede periode kregen we terug een aantal onterechte fouten toegewezen. Halverwege was de score 5-8, de wedstrijd leek gewonnen, maar de Pink Poodles staken nog een tandje bij en konden nog terug komen tot 6-8. Het was een moeizame wedstrijd, maar de overwinning was in ieder geval binnen.

Direct daarna stonden onze tegenstanders van de vorige week op het programma, de White Sharks. De ref van de wedstrijd bij Pink Poodles deed ook nog even zijn ref truitje uit en was nu ineens coach van de White Sharks. Dat terzijde, de White Sharks waren uit op revanche en dat was duidelijk te merken. Na 2 minuten had White Sharks al 2 goals gescoord. Onze Eagles gingen een versnelling hoger, en halverwege de eerste periode was het 2-3, dankzij goals van Kevin Willemsens en Alexander Belmans. De White Sharks moesten even bekomen en voerden meteen een goalie wissel in. De rust gingen we in met 4-4.

De wedstrijd bleef gelijk oplopen tot halverwege de tweede periode. Het was 5-6 voor de Eagles. De White Sharks zetten alles op alles, maar de Eagles konden elke aanval afslaan. Eindscore: 5-6 en weeral een dubbele overwinning binnen.

Hierdoor stijgen de Eagles naar de eerste plaats in het klassement.